,

Inredningstrender

Vi på Home Stories älskar färg och form, naturligtivs, och vi älskar att hitta inspiration från våra leverantörer, naturen, Instagram, resor och mässor. Men vi försöker alltid att översätta trender i det klassiska och hållbara. Det vi tror kommer att hålla över tid och som enkelt kan uppdateras istället för kasseras. Ett hem ska aldrig vara byggt på trender och säsonger. Den som har gjort dessa misstag kan se tillbaka på sitt hem under olika epoker och fasas över dåliga val. Den där medaljongtapeten som fick agera fondvägg över halva vardagsrummet – eller alla möbler och arbetsbänkar som skulle bestå av ek kanske inte var det mest smickrande. Trender har en tendens att skapa ett ha-begär hos många av oss men så fort en ny trend dyker upp känns gårdagens hetaste möbel plötsligt daterad. Inte ett hållbart sätt att inreda – varken för plånbok eller miljö. 

Så hur ska man förhålla sig trender och inredning? Här är några grundläggande tips:

1. Inredningsstil. Titta på ditt hem och hitta en röd tråd i inredningsstilen. Försök att hålla en stringens i inredningen framför allt när det gäller större möbler. 

2. Färg. Välj ut de tre mest framträdande färgerna och håll dig inom dessa spektrum. Svart och vitt kan man alltid addera. 

3. Material. Att blanda för många olika träslag i ett rum ger ett rörigt intryck och kan kännas oharmoniskt. Man brukar säga att man ska försöka hålla sig inom samma typ av träsort; varma träslag med andra varma träslag och vice versa. Om du har trägolv hemma så glöm inte att räkna in det träslaget.

Men glöm inte. Som med alla regler finns det undantag, känn efter och se om din inredning samspelar. Ibland kan en udda pjäs här och var skapa hela känslan. 

När du har en klar bild för dig vad för stil, färg och material du gillar så är det enklare att se ifall trender bara förblir trender för dig eller om det är något som kan hålla över tid. 

2 Kommentarer
 1. Annelie
  Annelie says:

  Väldigt bra reflekterat. Är så trött på alla trender som sprutar ut i sociala medier och att alla hakar på direkt. Känns inte som att folk väljer det dom gillar utan bara vad som är trendigt. En annan sak jag märkt är att många har stukturer på väggarna eller vad man ska säga. Såna lister… Kan man verkligen ha det i ett funkishus? Tycker det ser så konstigt ut.

  Svara
  • Home Stories
   Home Stories says:

   Det är alltid knepigt med att blanda arkitektspråk som är så olika tycker jag. Men vill man verkligen ha dekorativare väggar så tycker man kan ha lister som är av det enklare slaget. Bröstpanel kan funka. Men stuckaturer i tak skulle jag låta bli – likaså takrosetter. Funkishus har egentligen väldigt vackra detaljer och material som man kan framhäva och modernisera. Marmor, breda lister, vackert kakel och sobra pastellfärger bland annat.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *